Grip op je dip
Opmerkingen |
Deze cursus zal voorlopig niet van start gaan
|
Meer informatie opvragen |
Beschrijving
Ben je vaak down? Kost het je de grootste moeite om naar school of naar je werk te gaan? Misschien eet je te veel of juist bijna niets. Of voel je jezelf minderwaardig en vind je dat jij je vrienden niet waard bent. Voor jongeren die zich graag weer goed en waardevol willen voelen, heeft preventie de cursus Grip op je dip ontwikkeld.
Voor wie
Jongvolwassenen van 16-25 jr die actief willen leren hoe ze hun depressieve stemming kunnen beïnvloeden en verbeteren.
Wat leert u?
De volgende thema’s komen aan bod:
- depressiviteit in z’n algemeenheid
- jouw depressiviteit
- stress en depressiviteit
- invloed van gedachten op depressiviteit
- plezierige activiteiten en depressie
- assertiviteit en depressie.
In deze cursus leer je praktische vaardigheden. Hiermee kun je de patronen veranderen die de depressiviteit veroorzaken. Je krijgt huiswerkopdrachten mee om de nieuwe vaardigheden in je eigen situatie toe te passen.
Aanmelden Grip op je dip
Veelgestelde vragen
Door eerst een startgesprek te bieden en daarin samen met de cliënt al stappen te zetten op weg naar mentaal herstel. Wij kijken wat nodig is.
Bij Pro Persona Connect lopen BGGZ en SGGZ in elkaar over. Dat noemen we geschakelde ggz. We beginnen in de basis met een startgesprek. Blijkt dat uw cliënt meer nodig heeft, bijvoorbeeld een gesprek met een specialist, dan zorgen wij daarvoor. Wij kijken steeds waarmee uw cliënt het best en snelst geholpen is. Is meer nodig, dan schalen we op. En andersom. Altijd in overleg met de cliënt, en met u, als u dat wenst en de cliënt akkoord is.
U ontvangt, in overleg met de cliënt, een verslag. Dit kan tussentijds maar sowieso bij ontslag van de cliënt. U kunt hierover altijd met ons bellen voor aanvullende informatie, als de cliënt toestemming geeft.
We overleggen welke mogelijkheden er wel zijn. Veel informatie is ook op papier beschikbaar. Misschien kan het netwerk van de cliënt hier een rol in spelen. Uiteraard doen we dat in goed overleg en met grote aandacht voor de privacy.
Ja. Zowel de omgeving van Pro Persona Connect als ons online behandelplatform voldoen aan alle eisen die gesteld worden qua veiligheid.
Onze preventie-activiteiten zijn bijna allemaal te volgen zonder verwijzing. Ga voor alle andere hulp eerst naar je huisarts of bespreek het met de Praktijkondersteuner GGZ (POH GGZ).
Wij vinden het belangrijk dat jij de beste zorg krijgt en dat die bij jou past. Met online ondersteuning kun je waar en wanneer je wilt -in onze beveiligde omgeving- aan de slag met je oefeningen en opdrachten. In overleg met je behandelaar spreek je af of je gesprekken online of op locatie zijn.
Ja, online behandelen maakt deel uit van je behandeling bij Pro Persona Connect en deze wordt vergoed.