Aanmelden en overleg
Wilt u uw clïent aanmelden? Wij informeren u graag. Wilt u liever eerst overleggen met een van onze collega’s? We denken graag met u mee.
Direct hulp nodig?
Bij acuut (levens)gevaar:
Bel direct 112.
Heeft u direct hulp nodig, bel de Crisistelefoon: 0800 – 0113
In Nederland is een chat- en telefoonlijn beschikbaar voor mensen met zelfdodingsgedachten.
Op de website van 113 Zelfmoordpreventie staat meer informatie.
Geen acuut gevaar:
Bent u huisarts of arts op de huisartsenpost dan kunt u contact opnemen met de Crisisdienst van Pro Persona.
In alle andere situaties neemt u in het geval van crisis contact op met een huisarts of met de huisartsenpost. Zij kunnen u verwijzen naar Pro Persona.
Aanmelden via Zorgdomein
Huisartsen en Bureaus Jeugdzorg kunnen cliënten voor Pro Persona Connect aanmelden via ZorgDomein (via HIS). Als er vragen zijn, kunt u als verwijzer tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met de de Overleglijn in uw regio. Kijk in het volgende blok hoe u dat kunt doen.
Het is belangrijk dat u in de verwijzing de volgende informatie opneemt of toevoegt:
- De hulpvraag zoals uw cliënt deze omschrijft,
- De meest op de voorgrond staande diagnose (DSM 5),
- Afsluitbrieven van eerdere behandeling bij andere instellingen.
Nadat wij uw verwijzing ontvangen hebben en eventueel aanvullende informatie bij u opgevraagd hebben, zullen wij deze beoordelen.
Als wij denken dat Pro Persona Connect passende zorg kan bieden, wordt uw cliënt op de wachtlijst geplaatst.
Wij nemen met uw cliënt contact op om een eerste afspraak voor een startgesprek te maken. Tijdens dit startgesprek wordt samen met uw cliënt definitief besloten of er passende zorg geboden kan worden.
We streven naar zo kort mogelijke wachttijden. Omdat wachttijden per locatieverschillen is het niet mogelijk om aan te geven wanneer uw cliënt wordt uitgenodigd voor het startgesprek. Een indicatie voor de wachttijden vindt u hier.
Soms kunnen we géén passende zorg bieden aan uw cliënt. Wij nemen in deze gevallen contact met u op.
Mocht uw cliënt inmiddels bij een andere instelling hulp gevonden hebben, stelt u ons daarvan dan zo a.u.b. Zo houden wij samen de wachtlijsten zo zuiver mogelijk en voorkomen we vertraging. snel mogelijk op de hoogte.
U kunt dat per e-mail aanmelding@propersona.nl doorgeven. Wilt u in dat geval de voorletters en achternaam en geboortedatum van de cliënt vermelden?
Overleg en informatie: we denken graag met u mee
Bij het aanmelden en verwijzen willen we graag dat uw patiënt zo snel als mogelijk de juiste hulp krijgt en op de juiste plek komt. Bij ons of bij een andere zorgverlener. Dat vraagt soms om overleg en afstemming vooraf. Per regio is daarvoor een Overleglijn beschikbaar.
De Overleglijn
Zowel per telefoon als per e-mail zijn we op werkdagen bereikbaar. We beantwoorden uw vraag direct of als het op dat moment om meer specifieke afstemming vraagt, dan volgt het antwoord binnen een werkdag.
Regio Arnhem Bereikbaar volwassen: Bereikbaar jeugd: |
026–312 46 00 15.45-16.45 uur 11.30-12.30 uur |
verwijzersmail.arnhem@propersona.nl |
Regio Ede | 06-53 35 03 46 | verwijzersmail.veluwevallei@propersona.nl |
Regio Nijmegen Bereikbaar: |
024-343 65 10 08.30-17.00 uur |
verwijzersmail.nijmegen@propersona.nl |
TopGGZ Overwaal | 024-343 65 10 | ambulant.nijmegen@propersona.nl |
TopGGZ Depressie | 024-343 65 10 | ambulant.nijmegen@propersona.nl |
Regio Tiel | 0344–65 67 00 | verwijzersmail.rivierenland@propersona.nl |
Spoed of crisis?
Heeft uw cliënt naar uw mening binnen 24 uur hulp nodig? Bel dan met onze crisisdienst.
Is er geen sprake van een crisis maar wel van spoed? Geef dit dan aan bij uw aanmelding via het Zorgdomein.
Formulieren voor aanmelding jeugd < 18 jaar
Voor de verwijzing van jeugd is toestemming nodig van de ouders.
Wij vragen ouders/gezagdragers van jeugd < 18 jaar om een van onderstaande formulieren in te vullen, te ondertekenen en op te sturen waarna wij een eerste gesprek kunnen plannen. Zonder dit formulier kunnen wij de behandeling niet starten. Voor meer informatie zie de uitleg vanaf pagina 7 van de formulieren.
Wachttijden
Een intake of behandeling kan niet altijd direct worden gestart. Dan is er sprake van een wachtlijst, of een wachttijd, zoals wij dat noemen. We maken onderscheid tussen twee soorten wachttijden:
- de aanmeldingswachttijd: de tijd tussen aanmelding en het startgesprek
- de behandelwachttijd: de tijd tussen het startgesprek en de eerstvolgende behandelafspraak. Binnen het ‘Geschakelde GGZ’ concept (Generalistische GGZ, tenzij) zal in de meeste gevallen geen sprake zijn van een behandelwachttijd.
De wachttijden worden beïnvloed door verschillende omstandigheden, waar wij niet altijd grip op hebben.
Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met ons of de zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling.
Wachtlijstbemiddeling houdt in dat de zorgverzekeraar ervoor zorgt dat er binnen vier weken vanaf het eerste contact met de zorgaanbieder een intakegesprek plaatsvindt en dat de behandeling binnen tien weken na de intake wordt gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die zorgaanbieders en zorgverzekeraars afgesproken hebben (de treeknormen).
Het overzicht van wachttijden is gebaseerd op een gemiddelde wachttijd over de afgelopen twee maanden en geeft hiermee een indicatie van de te verwachten wachttijd. Vanwege allerlei omstandigheden kan de werkelijke wachttijd echter afwijken.
Second opinions
Voor de aanvraag van een second opinion bij Overwaal, Expertisecentrum Angst, Dwang en PTSS , kunt u gebruik maken van het Aanvraagformulier Second opinion Overwaal.
Voor de aanvraag van een second opinion bij Expertisecentrum Depressie kunt u gebruik maken van het Aanvraagformulier Second opinion Expertisecentrum Depressie.