Vrienden 12-16 jr

Home Cursussen Vrienden 12-16 jr
Opmerkingen
Onze activiteiten zijn verschillend per gemeente. Voor meer informatie klik op onderstaande knop.
Eindtijd
7
Meer informatie opvragen

Beschrijving

Iedereen is wel eens bang. Dat is heel normaal. Maar als je heel vaak bang bent en daardoor bepaalde dingen niet meer durft te doen, is dat erg vervelend. Je vindt het misschien eng om te gaan sporten, met vrienden af te spreken, naar school te gaan, iets te zeggen in de klas of op schoolkamp te gaan. Als je dit toch doet, kost je dat heel erg veel moeite. Je hebt angst voor onbekende situaties of je bent bang dat je gepest wordt. Je wilt beter met deze enge of moeilijke situaties leren omgaan.

Voor wie

Voor jongeren van 12-16 jr

Wat leert u?

Vrienden is een positief programma waarin uw kind tips krijgt en trucjes leert om problemen die hij/zij tegenkomt te kunnen oplossen. Hierdoor staat uw kind steviger in zijn/haar schoenen en het beschermt het uw kind tegen stress. Er wordt samen met uw kind gekeken naar wat een moeilijke situaties zijn en aan welke situatie gewerkt gaat worden. Elke bijeenkomst start met een praatje over wat de vorige bijeenkomst is behandeld. Daarna worden de huiswerkopdrachten besproken. In elke bijeenkomst komt een thema aan de orde met bijbehorende opdrachten. De opdrachten worden gezamenlijk geoefend.

Uw kind leert:

  • lichaamssignalen herkennen in angstige situaties;
  • beter te ontspannen;
  • nare gedachten om te zetten in positieve gedachten;
  • moeilijke situaties aan te gaan en aan te pakken in plaats van uit te stellen of voor weg te lopen.

Ouder(s)/verzorger(s) worden betrokken bij de training. In een ouderbijeenkomst wordt geleerd hoe men het kind kan helpen in het omgaan met angst. Na afloop van de training is er ook nog een afsluitend gesprek samen met het kind en de trainer. Voorafgaand aan de training vindt er een kennismakingsgesprek plaats tussen het kind en de verzorger(s) met de trainer(s). De trainer legt uit wat de bedoeling van de training is en bepaalt samen met u en uw kind of de training past.

Aanmelden Vrienden 12-16 jr

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Hoe helpt Pro Persona Connect mijn cliënten?
Hoe helpt Pro Persona Connect mijn cliënten?

Door eerst een startgesprek te bieden en daarin samen met de cliënt al stappen te zetten op weg naar mentaal herstel. Wij kijken wat nodig is.

Hoe verloopt het proces als mijn cliënt meer nodig heeft dan acht tot tien gesprekken?
Hoe verloopt het proces als mijn cliënt meer nodig heeft dan acht tot tien gesprekken?

Bij Pro Persona Connect lopen BGGZ en SGGZ in elkaar over. Dat noemen we geschakelde ggz. We beginnen in de basis met een startgesprek. Blijkt dat uw cliënt meer nodig heeft, bijvoorbeeld een gesprek met een specialist, dan zorgen wij daarvoor. Wij kijken steeds waarmee uw cliënt het best en snelst geholpen is. Is meer nodig, dan schalen we op. En andersom. Altijd in overleg met de cliënt, en met u, als u dat wenst en de cliënt akkoord is.

Hoe volg ik de voortgang van mijn cliënt?
Hoe volg ik de voortgang van mijn cliënt?

U ontvangt, in overleg met de cliënt, een verslag. Dit kan tussentijds maar sowieso bij ontslag van de cliënt. U kunt hierover altijd met ons bellen voor aanvullende informatie, als de cliënt toestemming geeft.

Ik weet dat mijn cliënt geen internet heeft. Hoe kan hij of zij toch geholpen worden met de online behandeling?
Ik weet dat mijn cliënt geen internet heeft. Hoe kan hij of zij toch geholpen worden met de online behandeling?

We overleggen welke mogelijkheden er wel zijn. Veel informatie is ook op papier beschikbaar. Misschien kan het netwerk van de cliënt hier een rol in spelen. Uiteraard doen we dat in goed overleg en met grote aandacht voor de privacy.

Is het wel veilig om via internet een behandeling te volgen?
Is het wel veilig om via internet een behandeling te volgen?

Ja. Zowel de omgeving van Pro Persona Connect als ons online behandelplatform voldoen aan alle eisen die gesteld worden qua veiligheid.

Kan ik ook zonder verwijzing bij jullie terecht voor hulp?
Kan ik ook zonder verwijzing bij jullie terecht voor hulp?

Onze preventie-activiteiten zijn bijna allemaal te volgen zonder verwijzing. Ga voor alle andere hulp eerst naar je huisarts of bespreek het met de Praktijkondersteuner GGZ (POH GGZ).

Online, is dat iets voor mij?
Online, is dat iets voor mij?

Wij vinden het belangrijk dat jij de beste zorg krijgt en dat die bij jou past. Met online ondersteuning kun je waar en wanneer je wilt -in onze beveiligde omgeving- aan de slag met je oefeningen en opdrachten. In overleg met je behandelaar spreek je af of je gesprekken online of op locatie zijn.

Wordt online behandelen vergoed door mijn zorgverzekering?
Wordt online behandelen vergoed door mijn zorgverzekering?

Ja, online behandelen maakt deel uit van je behandeling bij Pro Persona Connect en deze wordt vergoed.